Vuokranantajan tietopankki
Vuokranantajan tietopankki

Vuokranantajan tietopankki (3)

Sekä vuokranantaja että vuokralainen voivat irtisanoutua sopimuksesta laissa määritellyistä syistä. Tämä artikkeli kertoo milloin ja miten eri osapuolet voivat irtisanoa ja purkaa sopimuksen.

Millainen on hyvä sijoituskohde

Postitettu: 03/05/2014
Sijainti ja asunnon koko ovat sijoituskohteen/-asunnon tärkeimmät kriteerit. Pienet asunnot ovat yleensä kaikista tuottavimpia sijoituskohteita. Viime vuosina parhaiten ovat tuottaneet kasvukeskuksissa ja yliopistokaupungeissa opiskelijoiden suosimilla alueilla sijaitsevat pienet asunnot eli yksiöt ja kaksiot. Opiskelijat arvostavat hyviä kulkuyhteyksiä kaupungin keskustaan ja opiskelupaikkaansa.
Vuokranantaja on velvollinen ilmoittamaan taloyhtiötä ja huoneistoa koskevista remonteista vuokralaiselle itse henkilökohtaisesti. Remonteista asuntoon tulisi informoida puolta vuotta ennen niiden aloittamista. Pienistä remonteista ja kohennuksista, esimerkiksi ikkunahelojen vaihdosta tai ovikarmien maalauksesta vuokralaisen tulee tietää viimeistään 14 vuorokautta aiemmin. Lain mukaan vuokralaisella on oikeus saada kohtuullinen vuokran alennus ajalta, jonka  asunto on puutteellisessa kunnossa.