Vuokralaiselle

Vuokralaiselle

Postittanut Porvoon Vuokrakoti kategoriassa Porvoon Vuokrakoti

Etsitkö vuokra-asuntoa? Kun olet löytänyt sopivan vuokra-asunnon tarjonnastamme, täytä vuokra-asuntohakemus. Voit ottaa meihin yhteyttä myös jos et vielä ole löytänyt sopivaa vuokra-asuntoa. Tällöin saat ensimmäisten joukossa tiedon tulossa olevista vuokrattavista asunnoista. Otamme sinuun yhteyttä, kun toiveitasi vastaava vuokra-asunto on tarjolla. Tutustu tarjontaamme ja sovi esittelyaika.

Vuokralaisen valinta

Haastattelemme kaikki vuokra-asuntojen hakijat henkilökohtaisesti, tarkistamme taustat ja luottotiedot. Vuokralaisena velvollisuutesi on tutustua aina etukäteen vuokrattavaan asuntoon ja tehdä vuokra-asuntohakemus joko kirjallisesti yhteisessä tapaamisessamme tai nettilomakkeemme kautta (Vuokralaiselle > Vuokra-asuntohakemus). 

Esittelemme kaikki vuokra-asunnon hakijat vuokranantajallemme, joka tekee aina lopullisen päätöksen vuokralaisen valinnasta. Kun valinta on tehty, sovimme vuokrasopimuksen allekirjoituksesta ja annamme lisäohjeet esimerkiksi käytännön järjestelyihin ja vuokratakuuseen liittyen. Vuokralainen saa avaimet, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu ja vuokralainen on huolehtinut sovituista velvoitteista ja kun huoneisto on täysin vapautunut.

 

Vuokravakuus

Vuokranantajat vaativat pääsääntöisesti vuokralaista asettamaan vuokravakuuden vuokranmaksun takaukseksi. Vuokravakuus on 1-3 kk vuokra tai sopimuksen mukaan. Vuokravakuustalletus tehdään yleensä pankkiin ja pantataan vuokranantajalle. Vuokranmaksun vakuudeksi voidaan antaa myös henkilökohtainen takaus. Takaajina voivat olla esimerkiksi vuokralaisen työnantaja tai vanhemmat.

 

Toimeksianto asunnon vuokraamiseksi

Jos haluat, voit jättää meille toimeksiannon etsiäksemme sinulle sopivan vuokra-asunnon. Toimeksianto tehdään aina kirjallisesti. Kun sopiva asunto löytyy, saat vapauden vielä päättää, että oletko kiinnostunut vuokraamaan asunnon vai et. Mikäli toimeksianto johtaa vuokrasopimukseen, maksat vain toimeksiantajana välityspalkkion.

 

Etsitkö kalustettua asuntoa?

Aloita ilmoittautumalla asunnon- tai toimitilanhakijaksi (Vuokralaiselle > Vuokra-asuntohakemus) tai ota meihin yhteyttä. Mikäli löysit jo sivuiltamme sinua kiinnostavan asunnon/toimitilan, voit täyttää hakulomakkeen suoraan ja merkitä siihen sinua kiinnostavan kohteen.